Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki z budyniem i rodzynkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
-
250 g mleka plus dodatkowo 2 łyżki do posmarowania
-
3 żółtka
-
30 g masła
-
50 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g mąki pszennej
-
50 g rodzynek
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
89.2 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
717 kJ /
171.4 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik skubany
1 Std. 30 Min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 Std. 50 Min
Warkocze orzechowe
2 Std.
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 Min
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6 Std. 20 Min
Tarta budyniowa
1 Std. 15 Min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 Min
Makaron z truskawkami i twarogiem waniliowym
40 Min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 Std. 45 Min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1 Std. 15 Min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 Std.
Racuchy na maślance
30 Min